Ik krijg vaak te horen van mensen dat ze de waarheid eigenlijk niet willen weten. En het zoeken ernaar komt pas na het willen.... Wat voor wereld is er voor onze kinderen? 2 ons groenten en 2 ons fruit is gezond? Arbeit macht frei? I have a dream...i am still dreaming?
zaterdag 29 december 2012
dinsdag 25 december 2012
De wereld volgens Monsanto (vlaams/nederlands ondertiteld)
Marie-Monique Robin, die al drie andere documentaires op haar naam heeft staan over biodiversiteit en patenten op leven, kwam daarbij steeds de naam Monsanto tegen en ging daarom op onderzoek uit naar het bedrijf zelf.
maandag 24 december 2012
Over Beatrix en kersttoespraak - columnist Arjen Lubach
'Daar zit Beatrix dan, louter bij de gratie van onze zucht naar een sprookjeswereld'
OPINIE - Arjen Lubach −
24/12/12, 13:55
© ANP.
Koningin Beatrix tijdens haar 32e kerstrede vorig jaar.
column
Het zou aardig zijn als Beatrix haar kersttoespraak zou gebruiken om
een wat menselijker kant van haar gedateerde functie prijs te geven,
schrijft columnist Arjen Lubach. 'Lieve mensen. Met mij gaat het
lekker-lekker.'
Het is soms moeilijk te zeggen waar de Staat stopt en Beatrix begint. Ook de dingen die Bea morgen vanuit haar exorbitante sociale huurwoning de ether in slingert, vallen onder de ministeriële verantwoordelijkheid en bevatten dan ook vooral een verzameling veilige uitspraken met woorden als verzoening, verdraagzaamheid en geestelijke waarden. Meestal komt Jezus Christus - de profeet van een Nederlandse minderheid - ook even voorbij. We vieren immers zijn verjaardag.
In tegenstelling tot de troonrede is de koningin zelf de hoofdauteur van de kersttoespraak. Het zou dan ook aardig zijn als ze van de gelegenheid gebruik zou maken om een iets menselijker kant van haar gedateerde functie prijs te geven. 'Lieve mensen, met mij gaat het lekker-lekker. Mijn paardrijblessure speelt weer wat op, maar dat geeft me mooi de gelegenheid om seizoen één van 'Borgen' af te kijken.'
Ik kan me daarnaast niet aan de indruk onttrekken dat het uitgestreken kerstgezicht van Beatrix bij steeds meer mensen een lach oproept. Daar zit ze dan, louter bij de gratie van ónze zucht naar een sprookjeswereld, ons verlangen naar de moeder aller reallifesoaps.
Ik zou het met het oog op de kerstgedachte dan ook nog geschikter vinden wanneer de kersttoespraak vooral een woord van dank zou bevatten. Als Beatrix elk jaar op Eerste Kerstdag iets van deze strekking uitspreekt, overweeg ik mijn republikeinse principes voorshands te negeren.
'Vanuit dit overdadige huis wil ik het volk danken voor alle privileges die zij ons als familie al jaren schenkt. Het enige dat ik, mijn voorouders en mijn kinderen daarvoor hebben moeten doen, is geboren worden en blijven ademen. Meer niet. Daar staat dan wel weer tegenover dat ik mijn rol als mascotte al 74 jaar moedig speel. De groteske financiële compensatie maakt dat ik deze kerstdagen een woord van nederigheid wil uitspreken. Bedankt voor al het geld. Bedankt voor het huis en bedankt dat ik nooit in de file hoef te staan. Ik wens u allen een gezegend kerstfeest toe.'
Arjen Lubach is schrijver en cabaretier.
Wiki wapenhandel (Nederland)
Wapenhandel is de handel in wapens, en belangrijk onderdeel van de defensie-industrie.
De term wordt vaak gebruikt voor de internationale handel in militaire
goederen tussen landen. De term kan ook worden gebruikt voor alle handel
in militaire goederen, inclusief de aankoop van wapens door regeringen
in eigen land.
De totale globale jaarlijkse omzet in militaire goederen ( de gecombineerde verkoop van wapens van de wapenproducerende ondernemingen) bedraagt tegenwoordig meer dan 300 miljard dollar [1]. Wereldwijd wordt er tussen landen elk jaar voor naar schatting rond de 45 miljard euro aan wapens verhandeld.[2] Het grootste deel hiervan komt uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Frankrijk en Duitsland.
In Nederland zijn er zo'n 250 bedrijven actief op het gebied van de productie en export van wapens of wapenonderdelen. In 1998 werd er door de overheid voor minstens 160 miljoen euro aan subsidie besteed aan deze industrie, die werk verschaft aan ongeveer 12.000 mensen. TNO is het bekendste en grootste onderzoeksinstituut dat zich met wapens bezighoudt. Verder zijn onder andere het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) en Stork betrokken bij de ontwikkeling van de Joint Strike Fighter. Scheepswerf De Schelde (eigendom van Damen Shipyards) is leverancier van marineschepen aan onder meer Indonesië. Vaak worden deze schepen uitgerust met Thales commando- en communicatieapparatuur
Nederlandse wapenexport moet voldoen aan de EU Gedragscode Wapenexport. De Gedragscode is niet toereikend om de toenemende globalisering van de wapenhandel het hoofd te bieden en vertoont een groot aantal gebreken. Bovendien is de gedragscode nog steeds niet juridisch bindend.
Bronnen, noten en/of referenties
Referenties:
Lees verder
De totale globale jaarlijkse omzet in militaire goederen ( de gecombineerde verkoop van wapens van de wapenproducerende ondernemingen) bedraagt tegenwoordig meer dan 300 miljard dollar [1]. Wereldwijd wordt er tussen landen elk jaar voor naar schatting rond de 45 miljard euro aan wapens verhandeld.[2] Het grootste deel hiervan komt uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Frankrijk en Duitsland.
Nederland
Nederland is een van de grootste wapenexporteurs. Volgens een rapport van de Campagne tegen Wapenhandel zou Nederland, per hoofd van de bevolking gemeten, de grootste wapenexporteur in 2008 zijn.[3] In de periode 2003-2007 was Nederland grofweg de op vijf na grootste wapenexporteur ter wereld, gemeten naar het volume van geëxporteerde zware wapens. De relatief hoge Nederlandse wapenexport was in deze periode vooral te danken aan de verkoop van overtollig krijgsmachtmaterieel door de Nederlandse staat, onder meer aan Chili, Duitsland, België, Portugal en Egypte. De Nederlandse overheid rapporteerde in haar jaarlijkse overzichten van de nationale wapenexport voor de periode 2003-2007 een export van overtollig militair materieel ter waarde van rond de 1,5 miljard euro.[4] Overigens is de export van wapens vanuit Nederland aanzienlijk minder dan de wapenexport vanuit de VS, Rusland, Duitsland en Frankrijk.[5] In 2007 bedroeg de export 874 miljoen euro. In 2008 was Nederland de op vier na grootste wapenexporteur.[6]In Nederland zijn er zo'n 250 bedrijven actief op het gebied van de productie en export van wapens of wapenonderdelen. In 1998 werd er door de overheid voor minstens 160 miljoen euro aan subsidie besteed aan deze industrie, die werk verschaft aan ongeveer 12.000 mensen. TNO is het bekendste en grootste onderzoeksinstituut dat zich met wapens bezighoudt. Verder zijn onder andere het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) en Stork betrokken bij de ontwikkeling van de Joint Strike Fighter. Scheepswerf De Schelde (eigendom van Damen Shipyards) is leverancier van marineschepen aan onder meer Indonesië. Vaak worden deze schepen uitgerust met Thales commando- en communicatieapparatuur
Nederlandse wapenexport moet voldoen aan de EU Gedragscode Wapenexport. De Gedragscode is niet toereikend om de toenemende globalisering van de wapenhandel het hoofd te bieden en vertoont een groot aantal gebreken. Bovendien is de gedragscode nog steeds niet juridisch bindend.
Bronnen, noten en/of referenties
Referenties:
- ↑ Volgens de Stockholm International Peace Research Institute bedroeg de gecombineerde verkoop van wapens van de top 100 van grootste wapenproducerende ondernemingen in 2006 naar schatting 315 miljard dollar.
- ↑ International arms transfers — Site
- ↑ Campagne tegen Wapenhandel: M. Akkerman en F. Slijper (2008), Analyse Nederlandse wapenexportvergunningen 2007, blz. 4 (pdf-file)
- ↑ (Deze rapporten worden gepubliceerd op http://www.ez.nl/)
- ↑ International arms transfers — Site
- ↑ Volkskrant: Evert Nieuwenhuis, Nederland in top-5 wapenexporteurs, 13 december 2008
Lees verder
Spanje en Griekenland in top misèrelijst
AMSTERDAM - Spanje en Griekenland staan ook dit jaar bovenin de lijst van landen met de meest miserable economische omstandigheden.
Foto: AFP
Alleen Zuid-Afrika scoort slechter dan de twee zuidelijke eurolanden.De 'misery rate' wordt samengesteld door het werkloosheidspercentage en de inflatie in een land bij elkaar op te tellen.
Met een inflatie van 2,9 procent en een werkloosheid van 25 procent scoort Spanje alleen iets beter dan Zuid-Afrika (5,6 procent inflatie en een werkloosheid van 23,2 procent). Griekenland volgt Spanje op de voet met een inflatie van 1 procent en 24,8 procent werkloosheid.
Venezuela
Venezuela, de lijstaanvoerder van vorig jaar, verbeterde zijn positie aanzienlijk. De gezamenlijke score daalde met ruim 10 procentpunt, waardoor het Zuid-Amerikaanse land nu op plaats 5 terechtkwam, achter Kroatië. De top 10 bestaat verder uit achtereenvolgens Argentinië, Portugal, Slowakije, Egypte en Hongarije.Mede door een relatief hoge inflatie staat Nederland op de 29e plek. Dat is beter dan Italië (19e) en Groot-Brittannië (25e), maar minder goed dan België (30e), de Verenigde Staten, Finland, Frankrijk, Mexico en Duitsland (nummer 34 tot en met 38).
Bron nu.nl
Beatrix in uitgelekte kersttoespraak: “Europa, dat zijn we zelf!”
BRONIn haar uitgelekte kersttoespraak haalt Beatrix – in bedekte termen – tamelijk fel uit naar het klimaat van wantrouwen jegens Europa zoals dat in Nederland is ontstaan. Volgens de vorstin biedt Europa ons vrede en welvaart, en moeten de Nederlanders zich bevrijden uit de negatieve instelling door te beseffen dat Europa niet een vreemde mogendheid is, maar ‘onze eigen gemeenschap in dit werelddeel’. Beatrix roept op om in zelfvertrouwen aan Europese samenwerking te blijven bouwen.
De letterlijke tekst van Beatrix:
“De Europese gemeenschap heeft welvaart gebracht, maar er is meer dan geld alleen. Bovenal biedt Europa ons vrede … in de crisis die ons nu treft, is een klimaat ontstaan waarin wantrouwen de boventoon voert. Bevrijding uit die negatieve instelling begint bij het besef dat Europa niet een vreemde mogendheid is, maar onze eigen gemeenschap in dit werelddeel. Europa, dat zijn we zelf. In zelfvertrouwen kunnen wij aan Europese samenwerking blijven bouwen.”
Update 23.59 - Via Google is een document uit 2009 te vinden (PDF) dat uitlegt hoe video’s moeten worden ge-upload naar de website waar de Rijksoverheid al haar video’s – waaronder de Kersttoespraak van koningin Beatrix – plaatst. Daar staan de inloggevens naar de FTP-server in vermeld. De inlog en wachtwoord zijn inmiddels onklaar gemaakt. Ook was het mogelijk om gegevens te downloaden.
Illegal imports of genetically engineered maize into the EU?
SmartStax produces six different insecticides
20. December 2012
Munich/Brussels
Testbiotech has informed the new Commissioner Tonio Borg about its suspicions that the genetically engineered maize, SmartStax, has been imported into the EU for years without legal authorisation. It is a joint Monsanto and Dow AgroSciences product, which produces six insecticidal proteins and is tolerant to two herbicides. SmartStax was assessed by the European Food Safety Authority EFSA in 2010, but the results of the assessment were controversial and the maize was not authorised.
„SmartStax is grown in the US on millions of hectares of farmland. In the last few years, around one million tonnes of maize have been imported from the US into the EU. It is highly likely that large amounts of SmartStax were among these imports,” says Christoph Then for Testbiotech. “If US maize importers cannot show that their shipments are free of SmartStax, the shipments must be stopped.”
SmartStax was introduced into the US market in 2009. Since then imports of maize into the EU have been increasing. These imports are mainly used for animal feed. 800.000 tonnes of maize were imported into the EU in 2011. In 2012, the US has so far exported large quantities of its maize harvest despite a reduced yield in many regions due to a severe drought. The harvest from fields with SmartStax should be separated in the US to prevent it being exported to EU markets. However, there are no efficient controls in place since it is difficult to identify. SmartStax consists of several genetically engineered maize events, which are already authorised as single plants and can therefore be easily mistaken.
Seemingly, industry is relying upon the fact that illegal imports will escape the notice of the authorities. It is highly likely that large quantities of SmartStax have already entered the EU. This is because although the EU Commission did not authorise the plants, it equally took no measures to prevent it from being imported. There are thus sufficient grounds for suspecting that large amounts of the US maize imports violate current EU legislation.
SmartStax combines various insecticidal toxins that were originally produced only in soil bacteria. It is grown in the US because pest insects there have increasingly adapted to genetically engineered plants that produce just one single toxin. One of the six toxins in SmartStax (Cry1A105) is artificially synthesized from several bacterial proteins and does not have a true homology in nature. The EU requires that so-called stacked events produced by crossing genetically engineered plants can only be marketed if they have been authorised. They must be checked for risks arising from the interactivity of the various inserted DNA constructs in the plant cells.
SmartStax, however, was never fully investigated. For example, poultry was fed with the kernels for just 42 days to observe weight gain, and no results from feeding trials with kernels or plants to investigate health effects were forwarded to the authorities for the market application in EU. Testbiotech is demanding a new and comprehensive risk assessment of SmartStax and efficient measures to stop its import into the EU.
Contact:
BBC - WikiLeaks: The Secret Life of a Superpower
Originally aired March 21, 2012 on BBC Two.
Richard Bilton uncovers a struggle at the heart of US diplomacy between the ideals of freedom and spreading democracy, and the ruthless demands of American security and narrow self-interest. He examines what the WikiLeaks cables reveal about America's conflicted dealings with Egypt's deposed dictator Hosni Mubarak, and shows how US diplomats in Cairo missed warning signs that revolution in Egypt was coming. And he details the moral tension in US diplomacy brought about by America's controversial War on Terror. Using the cables, Richard uncovers the moral compromises made by America's diplomats over the repatriation of Guantanamo Bay prisoners, and he shows the secret US efforts to block investigations into alleged CIA rendition and abuse.
De populaire website Earth Matters staats sinds gisteren op zwart.
De populaire website Earth Matters
staats sinds gisteren op zwart. Een nieuws site waar een grote groep
auteurs zinnige informatie plaatste voor mensen die graag bewust bezig
zijn en dan met name op het gebied van hun lichaam en gezondheid.
Daar lopen we nu tegen de eerste van een serie maatregelen aan die het leven van de bewuste mens steeds moeilijker zullen maken. De reden dat deze website op zwart is gezet staat op de site zelf en navolgend een klein stukje daaruit:
“Op 14 december jl. werd in Nederland een volgende fase van de Codex Alimentarius van kracht. Sinds deze datum bepaalt EU-regelgeving dat gezondheidsclaims bij voedingsmiddelen en voedingssupplementen in de meeste gevallen niet meer zijn toegestaan. Je mag nog wel over de werking van supplementen schrijven, maar daarbij geen producten aanbieden of op enige manier (direct of indirect) verwijzen naar producten.
Overtredingen worden streng bestraft met astronomische boetes van minimaal € 30.500,-. Nederland is het eerste land waar deze nieuwe regelgeving is ingegaan, ter voorbereiding op wereldwijde implementatie in 2013. De wet is onder het mom van consumentenveiligheid gepresenteerd, maar in feite is het een poging van de farmaceutische industrie om alle natuurlijke middelen buiten spel te zetten.
De gevolgen zijn immens voor vrijwel iedereen omdat de vrijheid van meningsuiting en van pers - een grondrecht - er sterk door wordt beperkt. Direct getroffen worden ondermeer producenten en distributeurs van voedingsmiddelen en –supplementen, uitgevers van gezondheidsbladen, journalisten en websites met onafhankelijk nieuws”.
Earth Matters komt dan ook tot de volgende conclusie:
“De consequentie voor Earth Matters is dat naar schatting 50-80% van de artikelen verwijderd zou moeten worden en zelfs dan, een foutje is zo gemaakt. Het voldoen aan de nieuwe wet is voor ons dus eigenlijk praktisch onuitvoerbaar”.
Daar lopen we nu tegen de eerste van een serie maatregelen aan die het leven van de bewuste mens steeds moeilijker zullen maken. De reden dat deze website op zwart is gezet staat op de site zelf en navolgend een klein stukje daaruit:
“Op 14 december jl. werd in Nederland een volgende fase van de Codex Alimentarius van kracht. Sinds deze datum bepaalt EU-regelgeving dat gezondheidsclaims bij voedingsmiddelen en voedingssupplementen in de meeste gevallen niet meer zijn toegestaan. Je mag nog wel over de werking van supplementen schrijven, maar daarbij geen producten aanbieden of op enige manier (direct of indirect) verwijzen naar producten.
Overtredingen worden streng bestraft met astronomische boetes van minimaal € 30.500,-. Nederland is het eerste land waar deze nieuwe regelgeving is ingegaan, ter voorbereiding op wereldwijde implementatie in 2013. De wet is onder het mom van consumentenveiligheid gepresenteerd, maar in feite is het een poging van de farmaceutische industrie om alle natuurlijke middelen buiten spel te zetten.
De gevolgen zijn immens voor vrijwel iedereen omdat de vrijheid van meningsuiting en van pers - een grondrecht - er sterk door wordt beperkt. Direct getroffen worden ondermeer producenten en distributeurs van voedingsmiddelen en –supplementen, uitgevers van gezondheidsbladen, journalisten en websites met onafhankelijk nieuws”.
Earth Matters komt dan ook tot de volgende conclusie:
“De consequentie voor Earth Matters is dat naar schatting 50-80% van de artikelen verwijderd zou moeten worden en zelfs dan, een foutje is zo gemaakt. Het voldoen aan de nieuwe wet is voor ons dus eigenlijk praktisch onuitvoerbaar”.
‘Regeringsleger Syrië zet gifgas in’
Zeven mensen in de Syrische stad Homs zijn om het leven
gekomen nadat ze een giftig gas hadden ingeademd dat door
regeringstroepen was verspreid in een wijk die in handen was van
rebellen. Dat meldt de nieuwszender Al Jazeera.
Volgens activisten zouden tientallen anderen in de wijk al-Bayyada door het gas zijn getroffen. Slachtoffers maken melding van misselijkheid, spiertrekkingen, wazig zicht en ademhalingsmoeilijkheden.
Een woordvoerder van de rebellen in Homs zei tegen Al Jazeera: ‘Het is een moeilijke situatie. We hebben geen gasmaskers. We weten niet om wat voor gas het gaat, maar medici zeggen dat het lijkt op Sarin.’
Het zenuwgas Sarin wordt gebruikt sinds de Tweede Wereldoorlog en is verboden in de chemische-wapensconventie van 1993. Eerder deze maand werden de Syrische overheidstroepen ervan beschuldigd chemische wapens, waaronder Sarin, aan te wenden bij de fabricage van bommen.
Volgens activisten zouden tientallen anderen in de wijk al-Bayyada door het gas zijn getroffen. Slachtoffers maken melding van misselijkheid, spiertrekkingen, wazig zicht en ademhalingsmoeilijkheden.
Een woordvoerder van de rebellen in Homs zei tegen Al Jazeera: ‘Het is een moeilijke situatie. We hebben geen gasmaskers. We weten niet om wat voor gas het gaat, maar medici zeggen dat het lijkt op Sarin.’
Het zenuwgas Sarin wordt gebruikt sinds de Tweede Wereldoorlog en is verboden in de chemische-wapensconventie van 1993. Eerder deze maand werden de Syrische overheidstroepen ervan beschuldigd chemische wapens, waaronder Sarin, aan te wenden bij de fabricage van bommen.
Lees ook
Wil je weten of jouw cosmetica proefdiervrij is?
Wil je weten of jouw cosmetica proefdiervrij is? Met onze Time 2 make
up app scan je de streepjescode van je cosmetica, en je weet meteen of
het merk voorkomt in de Cosmeticagids van Proefdiervrij. In de app kun
je ook bladeren door alle merken in de Cosmeticagids. Test je cosmetica
thuis, of vóór je het koopt in de winkel.
In 2013 moet het Europees totaal verbod op dierproeven voor cosmetica en de handel daarin, ingevoerd worden. Help de dieren nu al! Help uitstel van het verbod te voorkomen. Help mee om fabrikanten die nog steeds dierproeven (laten) doen te stoppen. Want het kan makkelijk zonder.
In 2013 moet het Europees totaal verbod op dierproeven voor cosmetica en de handel daarin, ingevoerd worden. Help de dieren nu al! Help uitstel van het verbod te voorkomen. Help mee om fabrikanten die nog steeds dierproeven (laten) doen te stoppen. Want het kan makkelijk zonder.
Controleurs Haagse trams krijgen misschien steekwerend vest
Controleurs in Haagse trams krijgen wellicht een steekwerend vest. Uit
een proef moet blijken of met zo'n vest nog goed te werken is. Dat heeft
een woordvoerder van vervoersbedrijf HTM maandag gezegd. Vijf
controleurs testen deze maand een steekwerend vest. In januari wordt een
ander type vest getest en in maart besluit HTM of de controleurs er een
krijgen. Dan wordt ook besloten of het vest verplicht wordt. ,,Als het
vest er komt, bekijken we of het op bepaalde dagen verplicht gedragen
moet worden. Bijvoorbeeld in het weekend of tijdens
voetbalwedstrijden'', zegt de woordvoerder.
"Er zijn meer kinderen slachtoffer van mensenhandel"
Het is goed mogelijk dat er veel meer
kinderen slachtoffer zijn van mensenhandel, dan blijkt uit de huidige
cijfers. Dat komt doordat het lang niet altijd wordt gemeld als er een
minderjarig slachtoffer is, beweert Corinne Dettmeijer, de Nationaal
Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen maandag.
Dettmeijer stelt dat organisaties die
met minderjarige slachtoffers in contact komen, dat lang niet altijd
melden bij het Coördinatiecentrum Mensenhandel. ,,We weten niet hoeveel
slachtoffers - en dus daders - we niet zien. En dat moet wél, willen we
mensenhandel kunnen voorkomen, slachtoffers kunnen helpen en daders
kunnen vervolgen'', benadrukt Dettmeijer.
Tussen 2007 en 2011 steeg het aantal
gemelde slachtoffers van 716 naar 1222. Daarvan is 16 procent, oftewel
bijna 200, jonger dan 18. Volgens Dettmeijer ligt dat aantal echter een
stuk hoger: ,,Als we zouden kijken naar de leeftijd waarop het
slachtofferschap begon en niet alleen naar de leeftijd die de
slachtoffers hebben als ze gemeld worden, dan vrees ik dat we een veel
grotere groep jongere kinderen terugzien in de cijfers.''
Ongeveer een derde van de
slachtoffers komt uit Nederland, nog eens een derde komt uit Afrikaanse
landen onder de Sahara. Verreweg de meeste slachtoffer (82 procent) zijn
vrouwen, die veelal in de seksindustrie belanden.
Verdachten van deze mensenhandel zijn
mannen van rond de 30 jaar oud. Steeds vaker komen zij uit
Oost-Europese landen zoals Bulgarije en Roemenië. Jaarlijks behandelt
het Openbaar Ministerie (OM) 220 zaken tegen vermeende mensenhandelaren.
Een vijfde wordt geseponeerd en in iets meer dan de helft van de
gevallen komt het tot een veroordeling.
Schippers gaat doorstart EPD niet stoppen
Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is niet
van plan om de doorstart van het Elektronisch Patiëntendossier (EPD) te
beeindigen, zo liet ze op vragen van PVV-Kamerlid Klever weten. Klever
had verschillende vragen gesteld naar aanleiding van een artikel op
Nu.nl dat Nederlandse patiëntendossiers straks door de Amerikaanse
overheid kunnen worden opgevraagd.
De bouw en het beheer van het Landelijk Schakelpunt (LSP), zoals het EPD nu heet, wordt door het Amerikaanse bedrijf CSC uitgevoerd. De vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ) heeft inmiddels een verklaring van CSC geëist, waarin staat dat het risico is uitgesloten dat de inhoud van medische dossiers wordt verstrekt aan Amerika.
"Ik zal dan ook de uitkomsten van het overleg tussen VZVZ en CSC grondig bestuderen", aldus Schippers. Ze merkt op dat Nederland met de Verenigde Staten een bilateraal rechtshulpverdrag heeft en dat de minister van Veiligheid en Justitie gezien de brede gevolgen op basis van de motie Schouw dit op EU-niveau op de agenda heeft gezet.
Keuze
Klever wilde ook weten waarom er bij de keuze voor het Amerikaanse CSC geen rekening met de Patriot Act of de FISA Amendment Act gehouden is. Hierdoor kan de Amerikaanse overheid bedrijven verplichten om gegevens af te staan.
Volgens Schippers kwam uit de Europese aanbesteding onder verantwoordelijkheid van Nictiz, destijds beheerder van het LSP, CSC als beste partij naar voren. "Hierbij is als voorwaarde gesteld het voldoen aan Nederlandse privacywetgeving, waaronder de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp)."
Beëindiging
Op de vraag of Schippers de doorstart van het EPD gaat beëindigen liet ze weten hier geen aanleiding voor te zien. "Als zou blijken dat de VZVZ, die verantwoordelijk is voor de zorginfrastructuur, zich niet houdt aan de geldende wet- en regelgeving is het aan het CBP hierop actie te ondernemen. "
De bouw en het beheer van het Landelijk Schakelpunt (LSP), zoals het EPD nu heet, wordt door het Amerikaanse bedrijf CSC uitgevoerd. De vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ) heeft inmiddels een verklaring van CSC geëist, waarin staat dat het risico is uitgesloten dat de inhoud van medische dossiers wordt verstrekt aan Amerika.
"Ik zal dan ook de uitkomsten van het overleg tussen VZVZ en CSC grondig bestuderen", aldus Schippers. Ze merkt op dat Nederland met de Verenigde Staten een bilateraal rechtshulpverdrag heeft en dat de minister van Veiligheid en Justitie gezien de brede gevolgen op basis van de motie Schouw dit op EU-niveau op de agenda heeft gezet.
Keuze
Klever wilde ook weten waarom er bij de keuze voor het Amerikaanse CSC geen rekening met de Patriot Act of de FISA Amendment Act gehouden is. Hierdoor kan de Amerikaanse overheid bedrijven verplichten om gegevens af te staan.
Volgens Schippers kwam uit de Europese aanbesteding onder verantwoordelijkheid van Nictiz, destijds beheerder van het LSP, CSC als beste partij naar voren. "Hierbij is als voorwaarde gesteld het voldoen aan Nederlandse privacywetgeving, waaronder de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp)."
Beëindiging
Op de vraag of Schippers de doorstart van het EPD gaat beëindigen liet ze weten hier geen aanleiding voor te zien. "Als zou blijken dat de VZVZ, die verantwoordelijk is voor de zorginfrastructuur, zich niet houdt aan de geldende wet- en regelgeving is het aan het CBP hierop actie te ondernemen. "
After defeat in California, New Mexico takes on Monsanto and GMO producers
Two demonstrators hold a
sign during a rally in support of the state's upcoming Proposition 37
ballot measure in San Francisco, California October 6, 2012.
(Reuters/Stephen Lam)
State Senator Peter Wirth (D-Santa Fe) has proposed an amendment that won’t be brought into debate until next year, but he hopes it will be approved so shoppers can be sure of what they’re putting into their bodies. If Sen. Wirth’s amendment is approved, it will make it mandatory that genetically engineered food and items containing GMOs are adequately labeled.
“The premise of this amendment is simple – New Mexicans deserve the right to know what’s in the food they are eating and feeding to their families,” Wirth says of his proposal. “Labeling GE foods and feed will empower consumers with basic information to help them decide for themselves the types of food they want to buy.”
While Wirth’s legislation seems logical enough to be approved, precedent actually puts his amendment at risk. Just weeks earlier, residents of California shot down a bill that would have brought mandatory GMO labeling to the West Coast. In that instance, Proposition 37 was expected to be approved by voters, but on Election Day it was rejected by a margin of 53 to 47 percent. Proponents say the last-minute defeat was the result of a multi-million dollar campaign against the item that was waged by the biggest GMO companies in the country.
“Genetically engineered foods found on market shelves have most commonly been altered in a lab to either be resistant to being sprayed by large amounts of toxic herbicides, or to produce, internally, their own insecticide,” Mark Kastel of The Cornucopia Institute said in a statement last month. “Corporations that produce both the genetically engineered crops and their designer pesticides, in concert with the multi-billion-dollar food manufacturers that use these ingredients, fought this measure tooth and nail, throwing $46 million at the effort that would have required food manufacturers to include informational labeling on GMO content on their packaging,”
In New Mexico, Sen. Wirth is already seeing an influx of support. If biotech giants Monsanto and Dow dump millions into efforts to discredit his amendment though, there could be some serious challenges. Meanwhile, he’s making headway in terms of getting people to talk about his plan.
“Giving foods with GE ingredients a label will only improve and expand independent health and scientific knowledge about genetic engineering,” Food & Water Watch’s New Mexico Organizer Eleanor Bravo says of his amendment. “We need the research of genetic engineering to be expanded beyond the companies who own the seeds and stand to profit and labeling will allow this to happen.”
Shortly before the defeat of Prop 37 in California, Lundberg Family Farms CEO Grant Lundberg said, "No matter what happens, we've raised awareness of a very important issue.”
Under Sen. Wirth’s proposal, companies that don’t properly label GMO items will be subject to penalties under current rules pertaining to “misbranding.”
Bron
Facebook now charging some users to send messages
Facebook has begun testing a pilot program where users have to pay a
fee for each message they want to send over the social networking site.
The website, one of the most visited in the world, published a press release on Thursday that explains a “small experiment” that will require users to fork over a small sum if they want to contact persons that aren’t directly linked to.
Since 2010, Facebook has implemented a feature where messages from unfamiliar users are routed to an “Other” folder instead of the traditional inbox where emails from users had always ended up until then. Facebook says that automatically separating messages into one folder or another by using specially designed algorithms has allowed the site to ensure that spam and other unwanted messages are absent from the actual inboxes of users.
Because users are not notified automatically when messages land into the “Other” folder, emails sent from friends of friends or other people with legitimate inquiries are easily missed. By charging users to ensure messages are routed to the primary inbox, Facebook hopes that fewer messages of actual important won’t go unnoticed. It also, however, opens the door for advertisers to have one more way of targeting users.
In a new change of pace, Facebook says this week that they are experimenting with testing “the usefulness of economic signals to determine relevance” of those messages instead of relying strictly on those algorithms.
“This test will give a small number of people the option to pay to have a message routed to the Inbox rather than the Other folder of a recipient that they are not connected with,” the site explains.
Facebook says right now only a small number of people are testing out the program, but they will be evaluating the results over the next few months to see if users are willing to pay in order to make sure persons they don’t know can send them messages that won’t me lost in the “Other” folder.
In the press release, Facebook says the feature is aimed so that, “if you want to send a message to someone you heard speak at an event but are not friends with, or if you want to message someone about a job opportunity, you can use this feature to reach their Inbox.”
“For the receiver, this test allows them to hear from people who have an important message to send them,” Facebook says.
Facebook claims that for now the program will only be in place between select individuals in the US, but declined to note in their press release if they intend on letting advertisers participate.
Bron
The website, one of the most visited in the world, published a press release on Thursday that explains a “small experiment” that will require users to fork over a small sum if they want to contact persons that aren’t directly linked to.
Since 2010, Facebook has implemented a feature where messages from unfamiliar users are routed to an “Other” folder instead of the traditional inbox where emails from users had always ended up until then. Facebook says that automatically separating messages into one folder or another by using specially designed algorithms has allowed the site to ensure that spam and other unwanted messages are absent from the actual inboxes of users.
Because users are not notified automatically when messages land into the “Other” folder, emails sent from friends of friends or other people with legitimate inquiries are easily missed. By charging users to ensure messages are routed to the primary inbox, Facebook hopes that fewer messages of actual important won’t go unnoticed. It also, however, opens the door for advertisers to have one more way of targeting users.
In a new change of pace, Facebook says this week that they are experimenting with testing “the usefulness of economic signals to determine relevance” of those messages instead of relying strictly on those algorithms.
“This test will give a small number of people the option to pay to have a message routed to the Inbox rather than the Other folder of a recipient that they are not connected with,” the site explains.
Facebook says right now only a small number of people are testing out the program, but they will be evaluating the results over the next few months to see if users are willing to pay in order to make sure persons they don’t know can send them messages that won’t me lost in the “Other” folder.
In the press release, Facebook says the feature is aimed so that, “if you want to send a message to someone you heard speak at an event but are not friends with, or if you want to message someone about a job opportunity, you can use this feature to reach their Inbox.”
“For the receiver, this test allows them to hear from people who have an important message to send them,” Facebook says.
Facebook claims that for now the program will only be in place between select individuals in the US, but declined to note in their press release if they intend on letting advertisers participate.
Bron
The Israeli prime minister has vowed to continue building settlements in the “Israeli" capital of Jerusalem
‘I don't care what the UN says!’ Netanyahu vows to continue illegal settlement activity
In an interview with Israeli Channel 2, Prime Minister Benjamin Netanyahu threw internationally-recognized boundaries to the wind, saying that the Western Wall, which lies in a part of UN-administered Jerusalem occupied by Israel in 1967, “is not occupied territory” – and that he “does not care” what the United Nations has to say about it.
Netanyahu added that all Israeli citizens live “in the Jewish state,” and that “the capital of the Jewish state, for 3,000 years, has been Jerusalem,” as cited by the Jerusalem Post.
He went on to defend the planned construction of settlements near Jerusalem – in Gilo, formerly West Bank land occupied by Israel in 1967, and Ramat Shlomo, which was taken from Jordan the same year. “What future awaits Israel if we cannot build in Gilo and Ramat Shlomo?” he said.
Both of the planned construction sites are situated within the Israeli-drawn boundaries of Jerusalem, but outside the “green line” segregating Israel from the West Bank.
The schemes to build there, in the E1 area east of Jerusalem, and in the Ethiopian Jewish community Givat HaMatos have brought international criticism and condemnation of the Israeli administration.
“So we, the state of the Jews, cannot build in our capital? I don't accept that,” Netanyahu said during the interview, as reported by AAP.
The prime minister also pointed to the fact that the expedited construction plans are retaliation for the Palestinians' upgraded status at the United Nations.
In November, the UN General Assembly awarded Palestine non-member observer state status. With this move, Netanyahu says, the Palestinians “simply tore to pieces all the agreements with us,” recalling that he had warned that Israel would not react by “sitting with its arms folded.”
Regardless of Israel's claims to Jerusalem as its capital, the international community recognizes Tel Aviv as the capital of Israel, with no country having an embassy in Jerusalem. At the same time, Palestinians claim East Jerusalem as the capital of their future state.
The Israeli prime minister has repeatedly accused Palestinian President Mahmoud Abbas of obstructing peace talks. Abbas has refused to negotiate unless Netanyahu and his government adhere to certain preconditions, among which is falling in line with international law by way of a settlement freeze.
Het verhaal van Instagram
Het verhaal van Instagram
Deze week werd er wereldwijd een heftige discussie gevoerd, toen fotodienst ‘Instagram’, dat voor ruim US$ 1 miljard werd gekocht door Facebook, ‘gewijzigde voorwaarden’ op zijn website had gezet. Facebook-dochter Instagram produceert gratis software (via app’s of mobiele telefoons) om foto’s eenvoudig onderling uit te wisselen. Het verbaasde vriend en vijand, dat Facebook in al haar enthousiasme ruim 1 miljard US$ over had voor een ‘foto-app’..! Want hoe ging Facebook dit in hemelsnaam terugverdienen..?
Maar nu blijkt welke andere ‘drive’ erachter zat. Vandaar ook die nieuwe voorwaarden, waarin wordt gemeld dat het netwerk (dus inclusief Facebook!) ongevraagd informatie en foto’s van gebruikers kan verkopen aan adverteerders..!
En wie dat niet wil, heeft een maand om zijn account op te zeggen…
Na een storm van protest wereldwijd, was het Instagram-oprichter Kevin Systrom, die zich gedwongen zag om via de pers te reageren. Hij schreef een open brief waarin hij meldde dat het bedrijf (Instagram) niet duidelijk genoeg was geweest. Iedereen moest beseffen dat de foto’s toch écht van de gebruikers zouden blijven. Maar dat was natuurlijk een lepe zet van deze meneer Systrom, want daarmee is gebruik door commerciële partijen natuurlijk nog niet van de baan..! Hij vertelde dus opzettelijk maar het halve verhaal om de andere helft te maskeren..! Opnieuw werd Instagram door de mangel gehaald en het lijkt erop, nogmaals, dat de slapende honden zijn gewekt..!
Europese wetgeving is anders..
Het is duidelijk dat Facebook niet dezelfde truuks uit kan halen in Europa zoals in de VS. Het gerotzooi met privacyregels, zoals met haar dochterbedrijf ‘Instagram’, mag in Amerika, maar is in Europa een ander verhaal. Daar is het verboden dat je tegen je klanten eigenlijk roept dat ze mogen ‘slikken of stikken’. Er dient in Europa een dienst aangeboden te worden, een alternatief dus aangereikt, voor die klanten die niet willen dat hun persoonsgegevens door anderen worden gebruikt.
Bovendien kan het ook niet zo zijn dat gebruikers niet nadrukkelijk toestemming geven, vóórdat hun gegevens worden gebruikt voor allerlei toepassingen die het bedrijf heeft gepland.. En juist dit aspect van Europese wetgeving ondermijnt het verdienmodel van sociale netwerken zoals Facebook.Maar ook het steeds groeiende gebruikersverzet zorgt ervoor dat sociale media minder hard groeien dan wat ze hun investeerders hebben voorgespiegeld.
Lokke Moerel is advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek en hij begrijpt de reactie van Instagram heel goed. In een artikel in het Financiële Dagblad laat hij weten: ‘Onder Amerikaans recht mag op privacygebied bijna alles, behalve misleiden over de privacyvoorwaarden. Dan kun je van de US Federal Trade Commission een vette boete krijgen. Facebook is al eens aangepakt. Maar ook in de VS, waar veel mag, krijgen ook boze gebruikers heel veel voor elkaar, omdat die vinden dat je niet zomaar hun privacy mag schenden, door persoonlijke data te gebruiken”
Daar komt nu dus inmiddels ook nog bij, dat ook nationale en Europese toezichthouders nadrukkelijk de schijnwerpers lijken te gaan richten op sociale netwerken. En ook softwaregigant als Microsoft ontkomt daarbij niet aan deze toezichthouders, want het is hier de Franse toezichthouder, die Microsoft op de korrel heeft. Dáár waar al eerder van Google werd geëist dat gebruikers van softwarediensten, bezwaar moeten kunnen maken tegen de handel in hun gegevens.
En ook de Duitse toezichthouder is met privacyschendingen bezig; zij wil dat Facebook-gebruikers een ‘nick’ (nepnaam) mogen en kunnen gebruiken, iets wat de Facebook-voorwaarden feitelijk verbieden. Facebook wil namelijk dat je volledig openheid van zaken geeft… Wat hebben zij aan een nickname..? Dus niet zo vreemd, als je bedenkt dat het hen om niets anders te doen is dan een gezellig keuvelhoekje inrichten..!
Deze week werd er wereldwijd een heftige discussie gevoerd, toen fotodienst ‘Instagram’, dat voor ruim US$ 1 miljard werd gekocht door Facebook, ‘gewijzigde voorwaarden’ op zijn website had gezet. Facebook-dochter Instagram produceert gratis software (via app’s of mobiele telefoons) om foto’s eenvoudig onderling uit te wisselen. Het verbaasde vriend en vijand, dat Facebook in al haar enthousiasme ruim 1 miljard US$ over had voor een ‘foto-app’..! Want hoe ging Facebook dit in hemelsnaam terugverdienen..?
Maar nu blijkt welke andere ‘drive’ erachter zat. Vandaar ook die nieuwe voorwaarden, waarin wordt gemeld dat het netwerk (dus inclusief Facebook!) ongevraagd informatie en foto’s van gebruikers kan verkopen aan adverteerders..!
En wie dat niet wil, heeft een maand om zijn account op te zeggen…
Na een storm van protest wereldwijd, was het Instagram-oprichter Kevin Systrom, die zich gedwongen zag om via de pers te reageren. Hij schreef een open brief waarin hij meldde dat het bedrijf (Instagram) niet duidelijk genoeg was geweest. Iedereen moest beseffen dat de foto’s toch écht van de gebruikers zouden blijven. Maar dat was natuurlijk een lepe zet van deze meneer Systrom, want daarmee is gebruik door commerciële partijen natuurlijk nog niet van de baan..! Hij vertelde dus opzettelijk maar het halve verhaal om de andere helft te maskeren..! Opnieuw werd Instagram door de mangel gehaald en het lijkt erop, nogmaals, dat de slapende honden zijn gewekt..!
Europese wetgeving is anders..
Het is duidelijk dat Facebook niet dezelfde truuks uit kan halen in Europa zoals in de VS. Het gerotzooi met privacyregels, zoals met haar dochterbedrijf ‘Instagram’, mag in Amerika, maar is in Europa een ander verhaal. Daar is het verboden dat je tegen je klanten eigenlijk roept dat ze mogen ‘slikken of stikken’. Er dient in Europa een dienst aangeboden te worden, een alternatief dus aangereikt, voor die klanten die niet willen dat hun persoonsgegevens door anderen worden gebruikt.
Bovendien kan het ook niet zo zijn dat gebruikers niet nadrukkelijk toestemming geven, vóórdat hun gegevens worden gebruikt voor allerlei toepassingen die het bedrijf heeft gepland.. En juist dit aspect van Europese wetgeving ondermijnt het verdienmodel van sociale netwerken zoals Facebook.Maar ook het steeds groeiende gebruikersverzet zorgt ervoor dat sociale media minder hard groeien dan wat ze hun investeerders hebben voorgespiegeld.
Lokke Moerel is advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek en hij begrijpt de reactie van Instagram heel goed. In een artikel in het Financiële Dagblad laat hij weten: ‘Onder Amerikaans recht mag op privacygebied bijna alles, behalve misleiden over de privacyvoorwaarden. Dan kun je van de US Federal Trade Commission een vette boete krijgen. Facebook is al eens aangepakt. Maar ook in de VS, waar veel mag, krijgen ook boze gebruikers heel veel voor elkaar, omdat die vinden dat je niet zomaar hun privacy mag schenden, door persoonlijke data te gebruiken”
Daar komt nu dus inmiddels ook nog bij, dat ook nationale en Europese toezichthouders nadrukkelijk de schijnwerpers lijken te gaan richten op sociale netwerken. En ook softwaregigant als Microsoft ontkomt daarbij niet aan deze toezichthouders, want het is hier de Franse toezichthouder, die Microsoft op de korrel heeft. Dáár waar al eerder van Google werd geëist dat gebruikers van softwarediensten, bezwaar moeten kunnen maken tegen de handel in hun gegevens.
En ook de Duitse toezichthouder is met privacyschendingen bezig; zij wil dat Facebook-gebruikers een ‘nick’ (nepnaam) mogen en kunnen gebruiken, iets wat de Facebook-voorwaarden feitelijk verbieden. Facebook wil namelijk dat je volledig openheid van zaken geeft… Wat hebben zij aan een nickname..? Dus niet zo vreemd, als je bedenkt dat het hen om niets anders te doen is dan een gezellig keuvelhoekje inrichten..!
zondag 23 december 2012
Conspiricy Jessy Ventura Bilderberg-Wiki Bilderberg
Geschiedenis
De eerste Bilderbergconferentie werd georganiseerd in 1954 naar aanleiding van de verslechterende relatie tussen de Verenigde Staten van Amerika en Europa. Initiatiefnemers waren o.a. de Pool Józef Retinger, Unilever-topman Paul Rijkens, de Belgische ex-premier Paul van Zeeland en prins Bernhard. Deze politieke conferenties hadden een zeer geheim karakter. Daardoor zouden mensen van verschillend allooi en verschillende opvatting eerder geneigd zijn om deel te nemen. Deelname geschiedt slechts na persoonlijke uitnodiging. Toen minister Joseph Luns eind jaren 50 geheel onaangekondigd tot tweemaal toe zonder uitnodiging de conferentie trachtte binnen te dringen, werd hij op last van prins Bernhard en een Rockefeller-telg geboden het pand te verlaten.Volgens Bernhard in Andere Tijden was Luns te anticommunistisch en te kritisch geweest tegenover de doelen van de Bilderbergconferentie.
De eerste conferentie was in Hotel De Bilderberg in Oosterbeek van 29 tot 31 mei 1954. Er werd onder meer van gedachten gewisseld over de houding tegenover het communisme, het communisme in Europese landen als Frankrijk en Italië, de Korea-oorlog en de Europese integratie. Prins Bernhard was voorzitter van de conferentie. Iedere genodigde had acht minuten spreektijd, maar ook buiten de zittingen om was er veel contact tussen de genodigden. Dit zorgde ervoor dat aan het eind van de conferentie de sfeer tussen de deelnemers erg goed was.
De Bilderbergconferentie groeide door de jaren heen uit tot een vaste organisatie, die werd gefinancierd door giften van bedrijven en particulieren en (in elk geval de eerste edities) in belangrijke mate door de CIA.[1] In de loop van de jaren hebben veel belangrijke en invloedrijke mensen aan de conferentie deelgenomen, zoals de Amerikaanse presidenten George H.W. Bush en George W. Bush, en verder Henry Kissinger, David Rockefeller en Jan Peter Balkenende.
Prins Bernard bleef voorzitter tot 1976, toen hij in opspraak raakte in verband met de Lockheedaffaire. Daarna heeft prinses Beatrix de rol van prins Bernard overgenomen. Tegenwoordig is de Belgische topman Étienne Davignon voorzitter. Cruciaal is echter de positie en de rol van de secretaris en of andere personen die invloed hebben op de belangrijkste agendapunten.
De organisatie heeft een hoofdkantoor in Leiden.[2]
Kritiek
Door de jaren heen zijn de Bilderbergconferenties niet onomstreden geweest. Critici verwijten de Bilderberggroep dat ze buiten de democratie om besluiten neemt. In het Europees Parlement en de Tweede Kamer zijn vragen over de Bilderbergconferenties beantwoord zonder dat er werd ingegaan op de inhoud van de conferenties.[3]Journalisten zijn niet welkom tenzij genodigd; wel wordt de conferentie regelmatig bezocht door vaste leden van belangrijke kranten zoals The Washington Post en The New York Times, maar iedereen is verplicht tot geheimhouding. Andere critici beweren dat de Bilderbergconferenties spreekgelegenheden voor de top van onder andere de vermeend samenzwerende "internationale vrijmetselarij" en andere geheime genootschappen en personen biedt, wat volgens deze critici op den duur zou kunnen uitmonden in een globale dictatuur geleid door de Bilderbergelite.
De groep wordt ook wel gezien als opstapje voor verschillende belangrijke posities, waaronder het Amerikaanse presidentschap. Op 18 augustus 2010 schreef de Cubaanse leider Fidel Castro dat de bijeenkomsten als doel hebben de mensheid in een nucleaire holocaust te leiden.[4]
Meer over de Bilderbergconferentie
- Voor een complete lijst met locaties en deelnemers zie de Lijst van Bilderbergconferenties.
- Voor Belgische en Nederlandse deelnemers vanaf 2000, zie de lijst van Belgische en Nederlandse deelnemers van Bilderbergconferenties
- In de Tweede Kamer zijn vragen gesteld over de deelname van koningin Beatrix aan de Bilderbergconferenties[5][6]
- In het Europees Parlement zijn er vragen gesteld over de Bilderberggroep, zie hier voor vragen en antwoorden betreffende de Bilderbergconferentie in het Europees parlement.
Literatuur
- Daniel Estulin: De ware geschiedenis van de Bilderbergconferentie (vert.). Kosmos-Z&K, Utrecht, 2007, 285 p. ISBN 978-90-215-8266-5 [7]
- Gerard Aalders: De Bilderbergconferenties. Organisatie en werkwijze van een geheim transatlantisch netwerk. Van Praag, Amsterdam, 2007, 246 p. ISBN 978-90-490-2401-7 [8]
Zie ook
Externe links
- BILDERBERG MEETINGS CHANTILLY, VIRGINIA, USA, 31 MAY-3 JUNE 2012
- BILDERBERG 2012 YILININ KATILIMCI LISTESI
- Bilderberg Meetings
- BilderbergIPS - Independent Press Summary Lijsten van de deelnemers, documenten en voorwerpen
- Verslagen diverse Bilderbergconferenties op WikiLeaks
- Het televisieprogramma Andere Tijden over de Bilderbergconferentie
- Toenemende aandacht voor zwijgzame Bilderberggroep (NOS 2010
- The Bilderberg Group: fact and fantasy
Bronnen, noten en/of referenties
|
Realiteit: Professor Bovenkerk verteld
Mensen die met feit en naam en toenaam komen word de mond gesnoerd namelijk.
Voorzichtigheid geboden dus.
En luister eens naar wat hij zegt over hoe mensen reageren op zaken.
Geld komt uit het niets - Ad Broere
BRON
Hieronder volgt een fragment uit het nieuwe boek Geld komt uit het niets van Ad Broere. Het boek is eerder dan voorzien leverbaar vanaf vandaag, 21 november 2012 onder meer via de onafhankelijke webwinkel Orongo en bij Frontier Bookshop in Amsterdam. Geld komt uit het niets is het eerste Nederlandstalige boek dat de financiële goocheltrucs van de geldelite uit de doeken doet en dat tevens de richting aangeeft, waarin oplossingen voor de crisis kunnen worden gevonden. Het boek telt 322 pagina’s en is geïllustreerd met toepasselijke cartoons van Jos Collignon en Hein de Kort.
De volgende vragen worden regelmatig aan mij gesteld op lezingen en door lezers van de artikelen op www.adbroere.nl en mijn boeken: ‘Wat moeten we, wat kan ik doen als de euro, de dollar etc. het laten afweten? Komen we niet in een enorme chaos terecht? In wat voor wereld leven we dan?’
De gedachte dat de pinautomaat leeg is en dat lonen niet meer worden uitbetaald, is voor velen een nachtmerrie achtige gedachte. Toch is dit in landen zoals Argentinië en Griekenland al een realiteit geworden. De ontreddering en de chaos die op de crisis in deze landen volgden, heb ik in dit boek beschreven. In beide gevallen bleek, dat het ontbreken van een goed alternatief de problemen verergerde.
Als er bijvoorbeeld een goed werkend bartersysteem met landelijke dekking zou zijn geweest, dan had men daarop kunnen overschakelen om tenminste in de primaire levensbehoeften te kunnen blijven voorzien. Er werden na het uitbreken van de crisis wel initiatieven genomen, maar in de chaos en onzekerheid van dat moment lukte het niet om deze goed tot ontwikkeling te laten komen. Bovendien blijkt steeds weer opnieuw dat de verslaafdheid aan geld een blokkade vormt om van de nood een deugd te maken en om de kans die de crisis biedt op echte vernieuwing van de economie met beide handen aan te grijpen.
Voor veel Nederlanders is het haast onvoorstelbaar dat hier hetzelfde zou kunnen gebeuren als in Griekenland en Argentinië. Ook is het moeilijk om een beeld te vormen bij een werkloosheidspercentage van 25% in Spanje, dat is dus een op de vier van de Spanjaarden, of van de 15% van de Amerikanen die onder de armoedegrens leven, of van de enorme tentenkampen waarin dakloze Amerikanen hun onderkomen moeten zoeken. En dan heb ik het nog over het ‘rijke’ westen en niet over de enorme armoede in Afrika, Zuid Amerika en Azië.
Als u eerlijk bent dan weet u dat u -en met u vele anderen- uw geweten sust met de gedachte dat deze massa’s verliezers zijn, die hun kansen niet hebben gepakt en die hun lot toch wel voor een belangrijk deel aan zichzelf te wijten hebben. We zijn vaak zo arrogant. Als het goed gaat hebben we het zelf gedaan en als het slecht gaat is het onze eigen schuld. Vergeet het, de verliezers zijn meestal slachtoffers van het financiële stelsel dat in handen van die hele kleine minderheid overal op de wereld zijn destructieve werk doet.
Als een crisis ergens in alle hevigheid losbarst, dan blijkt het ‘ieder voor zichzelf’ steeds weer de hoogste werkelijkheid te zijn. Daarom kom ik bij herhaling terug op de noodzaak van een verandering in onze bewuste houding met betrekking tot geld en bezit. Het gaat om de paradigmaverschuiving van het centraal stellen van geld naar het centraal stellen van mensen. Als geld niet langer het uitgangspunt is, dan is de afhankelijkheid ervan ook verdwenen. Wij zijn tot op het bot geïndoctrineerd met de gedachte dat alles om geld gaat. Paradoxaal genoeg leeft deze indoctrinatie niet alleen bij mensen die veel geld bezitten, maar ook -juist ook- bij mensen die het niet of nauwelijks hebben.
Naarmate de eerder genoemde paradigmaverschuiving bij steeds meer mensen een feit wordt, is de kans op een verandering ten goede groter. Het moet echt uit ons zelf komen. Een antwoord op de vraag wat u kunt doen is dat u zich gaat oriënteren op de initiatieven die al overal worden genomen en waarvan ik er enkele heb genoemd in dit boek. Door hieraan mee te doen maakt u ze sterker en meer levensvatbaar. Als een goed initiatief door heel veel mensen wordt gedragen, dan wordt het sterk en kan het ons over de crisis heen tillen.
"Er is een grote revolutie in het 'klein' aan de hand. We transformeren van consument naar producent. Van energievoorziening tot verzekering, alles wordt kleinschalig en lokaal. In Tegenlicht het revolutionaire antwoord op de wereld van de multinationals. Na de industriële en de digitale revolutie staan we aan het begin van een nieuwe; de energie revolutie.
Steeds meer mensen laden het dak van hun huis vol met zonnepanelen of kopen samen een windmolen om zo minder afhankelijk te worden van grote energieleveranciers. We maken onze eigen stroom en onze woonwijk wordt een energiemaatschappij. Het energieoverschot wordt verkocht en zo maakt de hele buurt winst, zoals dat nu al op het Deense eiland Samsø gebeurt.
Maar als we de energiemarkt kunnen decentraliseren, wat kunnen we dan nog meer? Waarom ook niet de zorg of onze verzekeringen in eigen hand nemen? Het revolutionaire antwoord op het doorgeslagen multinationale kapitalisme en de mogelijke overgang naar een ander, socialer systeem. In 'Power to the People' brengt regisseur Sabine Lubbe Bakker bezoeken aan het 'energiepositieve' Samsø (waar zij wordt rondgeleid door initiatiefnemer Søren Hermansen), aan Texel Energie -dat streeft naar energieonafhankelijkheid in 2020-, aan Grunneger Power, één van de meest succesvolle energiecoöperaties en aan de Utrechtse bedenkers van het 'broodfonds', een nieuwe collectieve kijk op arbeidsongeschiktheid.
Marjan Minnesma van stichting Urgenda verklaart waarom de beweging van onderop nu ook in Nederland overal opduikt. En de Amerikaanse econoom Jeremy Rifkin, al jarenlang voorvechter van verduurzaming, voorspelt dat het burgerkapitalisme binnen twee jaar onze wereld zal veranderen. Het devies: doe het zelf, doe het samen."
VPRO Tegenlicht 8 oktober 2012
Via de media krijgen wij een beeld van hoe het leven er uit kan zien als we genoeg geld zouden kunnen uitgeven. Het probleem van verreweg de meesten is, dat het inkomen amper genoeg is om de gewone uitgaven te kunnen betalen. Dankzij de uitvinding van de creditcard kunnen we echter toch die vakantiereis maken, het dure horloge of de kleding en schoenen aanschaffen die we ons in veel gevallen niet kunnen permitteren.
Wij zijn vanzelfsprekend in de eerste plaats zelf verantwoordelijk voor de instandhouding van het consumentisme. Het uit de hand gelopen consumentisme houdt de cyclus van productie, verkoop, consumptie en het uiteindelijke dumpen van het product gaande. Het leidt tot uitputting van de natuurlijke hulpbronnen en creëert een groeiende en vaak giftige afvalberg.
Het is ernstig wat we onze aarde aandoen. Alle natuurlijke hulpbronnen worden geofferd op het altaar van het consumentisme. Van alle zaken die we kopen, wordt 95% binnen 5 jaar weggegooid. Mede dankzij de haast krankzinnige technologische ontwikkeling van onder andere computers, tablets, gsm’s, high definition/blu-ray/3d apparatuur, draadloze applicaties en dergelijke groeit de afvalberg gestaag. Dit wordt ook nog eens in de hand gewerkt door de producent die een ‘oud’ toestel na vijf jaar niet langer ondersteunt, door geen vervangende onderdelen meer voor dat type aan te bieden.
Het consumentisme heeft ons collectief krankzinnig gemaakt. Persoonlijke schulden, grote financiële problemen, privé faillissementen en verlies van eigendom komen hieruit voort. ‘Koop nu en betaal later.’, ‘maak je geen zorgen, je mag je kredietkaart gebruiken’ en ‘neem een tweede hypotheek op je huis’ zijn methodes waarmee ons koopgedrag wordt gestimuleerd.
Als sociaal verantwoordelijke consumenten, zouden we ons bewust moeten zijn waarvan een product gemaakt is, vanwaar het afkomstig is en of er kinderarbeid of absurd lage lonen aan te pas zijn gekomen. Het is echt onze verantwoordelijkheid om de waanzin van bedrijven te stoppen in hun zoektocht naar steeds lagere productiekosten, daarbij volkomen voorbij gaand aan het menselijk welzijn, de grondstoffen en het milieu.
Zolang we ons succes nog afmeten aan het materiële bezit komt er echter geen eind aan de stroom van afval, initiatieven zoals cradle-to-cradle ten spijt. Dus ook hier geldt dus dat de verandering begint met een andere houding van onszelf ten opzichte van consumptie. De consument heeft daarmee een grote, lang niet altijd goed onderkende macht: de consument bepaalt als het erop aankomt wat de industrie aanbiedt. Let er maar op hoeveel als duurzaam aangeprijsde producten er worden aangeboden, wat de inhoud hiervan ook mag zijn, want duurzaam verkoopt. Het is in elk geval een signaal dat er iets aan het veranderen is. De volgende stap moet zijn, dat de industrie auto’s, wasmachines, verwarmingsinstallaties enz. gaat aanbieden, die werkelijk het milieu niet belasten en die werken op energie die, anders dan fossiele brandstoffen, niet eindig is.
Bij die volgende stap hoort ook het stimuleren van lokale bedrijvigheid. Mensen functioneren het beste als ze met elkaar op een zinvolle manier kunnen samenwerken. In de film Economics of Happiness wordt dit getoond. Daarom zijn initiatieven, waarbij mensen met geld ondernemers financieren, die kunnen en willen bijdragen aan een succesvolle lokale of regionale economie zo belangrijk.
Crowdfunding staat in Nederland nog in de kinderschoenen, maar is sterk in opkomst. Bij die manier van fondsenwerven proberen mensen via internet particulieren te enthousiasmeren om geld in projecten te steken.
"Sinds 1 januari 2011 zijn meer dan tachtig Nederlandse projecten van start gegaan die zijn medegefinancierd door crowdfunding. In de eerste helft van 2011 is er ongeveer 750.000 euro verzameld via Nederlandse sites. Dat blijkt uit een rondgang van crowdfunding-onderzoekers langs de Nederlandse crowdsourcing-sites. Via buitenlandse sites is er door Nederlanders naar schatting nog een hetzelfde bedrag opgehaald.
Bij crowdfunding proberen mensen in een vastgestelde termijn het benodigde bedrag binnen te halen. De particulieren die doneren, krijgen daar in sommige gevallen geld voor terug. In andere gevallen gaat het om een gift.
De afgelopen maanden zijn verschillende internetplatforms gestart of verder gegroeid. Zo zijn er crowdfundingplatforms in de kunst, voor goede doelen, ZZP’ers en MKB ondernemers."
Bron: NOS
Ondernemers, die bij banken en investeerders stuiten op overspannen winstverwachtingen en het wantrouwen naar iets wat nog niet bekend is, kunnen met crowdfunding op weg worden geholpen. Een andere mogelijkheid bieden de in opkomst zijnde webplatforms die investeerders en ondernemers bij elkaar brengen. Het bijzondere van deze platforms is dat er wordt gezocht naar mensen met geld, die sociale winstgevendheid minstens zo belangrijk vinden als financiële winsten, zo niet belangrijker.
Deze investeerders zijn de financiers van ondernemers, die een vernieuwende impuls aan de economie kunnen geven op het gebied van energievoorziening, gezondheidszorg, natuurlijke medicijnen, huizenbouw, voeding en nog veel meer. Hierdoor krijgt ook een type ondernemer de kans om in het spoor van mensen zoals Semler en Bader een vernieuwing in het ondernemen door te voeren. Zo kunnen bedrijven ontstaan waarin mensen plezierig met elkaar samenwerken en naar hun werk en kwaliteiten worden beloond.
In het Chinees wordt crisis uitgedrukt met twee karakters, die gevaar en kans betekenen. Het gevaar van de crisis is in dit boek uitgebreid belicht. Het komt vooral vanuit het financiële stelsel en van degenen die dit voor hun eigen doeleinden exploiteren. Ik heb u veel bewijzen in handen gegeven dat dit geen complottheorie is, maar de naakte waarheid. Voor de kans die ons op een presenteerblad wordt aangeboden door de vele pioniers van een menselijke economie hoeven we ons alleen maar open te stellen.
(c) Ad Broere
Hieronder volgt een fragment uit het nieuwe boek Geld komt uit het niets van Ad Broere. Het boek is eerder dan voorzien leverbaar vanaf vandaag, 21 november 2012 onder meer via de onafhankelijke webwinkel Orongo en bij Frontier Bookshop in Amsterdam. Geld komt uit het niets is het eerste Nederlandstalige boek dat de financiële goocheltrucs van de geldelite uit de doeken doet en dat tevens de richting aangeeft, waarin oplossingen voor de crisis kunnen worden gevonden. Het boek telt 322 pagina’s en is geïllustreerd met toepasselijke cartoons van Jos Collignon en Hein de Kort.
De volgende vragen worden regelmatig aan mij gesteld op lezingen en door lezers van de artikelen op www.adbroere.nl en mijn boeken: ‘Wat moeten we, wat kan ik doen als de euro, de dollar etc. het laten afweten? Komen we niet in een enorme chaos terecht? In wat voor wereld leven we dan?’
De gedachte dat de pinautomaat leeg is en dat lonen niet meer worden uitbetaald, is voor velen een nachtmerrie achtige gedachte. Toch is dit in landen zoals Argentinië en Griekenland al een realiteit geworden. De ontreddering en de chaos die op de crisis in deze landen volgden, heb ik in dit boek beschreven. In beide gevallen bleek, dat het ontbreken van een goed alternatief de problemen verergerde.
Als er bijvoorbeeld een goed werkend bartersysteem met landelijke dekking zou zijn geweest, dan had men daarop kunnen overschakelen om tenminste in de primaire levensbehoeften te kunnen blijven voorzien. Er werden na het uitbreken van de crisis wel initiatieven genomen, maar in de chaos en onzekerheid van dat moment lukte het niet om deze goed tot ontwikkeling te laten komen. Bovendien blijkt steeds weer opnieuw dat de verslaafdheid aan geld een blokkade vormt om van de nood een deugd te maken en om de kans die de crisis biedt op echte vernieuwing van de economie met beide handen aan te grijpen.
Voor veel Nederlanders is het haast onvoorstelbaar dat hier hetzelfde zou kunnen gebeuren als in Griekenland en Argentinië. Ook is het moeilijk om een beeld te vormen bij een werkloosheidspercentage van 25% in Spanje, dat is dus een op de vier van de Spanjaarden, of van de 15% van de Amerikanen die onder de armoedegrens leven, of van de enorme tentenkampen waarin dakloze Amerikanen hun onderkomen moeten zoeken. En dan heb ik het nog over het ‘rijke’ westen en niet over de enorme armoede in Afrika, Zuid Amerika en Azië.
Als u eerlijk bent dan weet u dat u -en met u vele anderen- uw geweten sust met de gedachte dat deze massa’s verliezers zijn, die hun kansen niet hebben gepakt en die hun lot toch wel voor een belangrijk deel aan zichzelf te wijten hebben. We zijn vaak zo arrogant. Als het goed gaat hebben we het zelf gedaan en als het slecht gaat is het onze eigen schuld. Vergeet het, de verliezers zijn meestal slachtoffers van het financiële stelsel dat in handen van die hele kleine minderheid overal op de wereld zijn destructieve werk doet.
Als een crisis ergens in alle hevigheid losbarst, dan blijkt het ‘ieder voor zichzelf’ steeds weer de hoogste werkelijkheid te zijn. Daarom kom ik bij herhaling terug op de noodzaak van een verandering in onze bewuste houding met betrekking tot geld en bezit. Het gaat om de paradigmaverschuiving van het centraal stellen van geld naar het centraal stellen van mensen. Als geld niet langer het uitgangspunt is, dan is de afhankelijkheid ervan ook verdwenen. Wij zijn tot op het bot geïndoctrineerd met de gedachte dat alles om geld gaat. Paradoxaal genoeg leeft deze indoctrinatie niet alleen bij mensen die veel geld bezitten, maar ook -juist ook- bij mensen die het niet of nauwelijks hebben.
Naarmate de eerder genoemde paradigmaverschuiving bij steeds meer mensen een feit wordt, is de kans op een verandering ten goede groter. Het moet echt uit ons zelf komen. Een antwoord op de vraag wat u kunt doen is dat u zich gaat oriënteren op de initiatieven die al overal worden genomen en waarvan ik er enkele heb genoemd in dit boek. Door hieraan mee te doen maakt u ze sterker en meer levensvatbaar. Als een goed initiatief door heel veel mensen wordt gedragen, dan wordt het sterk en kan het ons over de crisis heen tillen.
"Er is een grote revolutie in het 'klein' aan de hand. We transformeren van consument naar producent. Van energievoorziening tot verzekering, alles wordt kleinschalig en lokaal. In Tegenlicht het revolutionaire antwoord op de wereld van de multinationals. Na de industriële en de digitale revolutie staan we aan het begin van een nieuwe; de energie revolutie.
Steeds meer mensen laden het dak van hun huis vol met zonnepanelen of kopen samen een windmolen om zo minder afhankelijk te worden van grote energieleveranciers. We maken onze eigen stroom en onze woonwijk wordt een energiemaatschappij. Het energieoverschot wordt verkocht en zo maakt de hele buurt winst, zoals dat nu al op het Deense eiland Samsø gebeurt.
Maar als we de energiemarkt kunnen decentraliseren, wat kunnen we dan nog meer? Waarom ook niet de zorg of onze verzekeringen in eigen hand nemen? Het revolutionaire antwoord op het doorgeslagen multinationale kapitalisme en de mogelijke overgang naar een ander, socialer systeem. In 'Power to the People' brengt regisseur Sabine Lubbe Bakker bezoeken aan het 'energiepositieve' Samsø (waar zij wordt rondgeleid door initiatiefnemer Søren Hermansen), aan Texel Energie -dat streeft naar energieonafhankelijkheid in 2020-, aan Grunneger Power, één van de meest succesvolle energiecoöperaties en aan de Utrechtse bedenkers van het 'broodfonds', een nieuwe collectieve kijk op arbeidsongeschiktheid.
Marjan Minnesma van stichting Urgenda verklaart waarom de beweging van onderop nu ook in Nederland overal opduikt. En de Amerikaanse econoom Jeremy Rifkin, al jarenlang voorvechter van verduurzaming, voorspelt dat het burgerkapitalisme binnen twee jaar onze wereld zal veranderen. Het devies: doe het zelf, doe het samen."
VPRO Tegenlicht 8 oktober 2012
Via de media krijgen wij een beeld van hoe het leven er uit kan zien als we genoeg geld zouden kunnen uitgeven. Het probleem van verreweg de meesten is, dat het inkomen amper genoeg is om de gewone uitgaven te kunnen betalen. Dankzij de uitvinding van de creditcard kunnen we echter toch die vakantiereis maken, het dure horloge of de kleding en schoenen aanschaffen die we ons in veel gevallen niet kunnen permitteren.
Wij zijn vanzelfsprekend in de eerste plaats zelf verantwoordelijk voor de instandhouding van het consumentisme. Het uit de hand gelopen consumentisme houdt de cyclus van productie, verkoop, consumptie en het uiteindelijke dumpen van het product gaande. Het leidt tot uitputting van de natuurlijke hulpbronnen en creëert een groeiende en vaak giftige afvalberg.
Het is ernstig wat we onze aarde aandoen. Alle natuurlijke hulpbronnen worden geofferd op het altaar van het consumentisme. Van alle zaken die we kopen, wordt 95% binnen 5 jaar weggegooid. Mede dankzij de haast krankzinnige technologische ontwikkeling van onder andere computers, tablets, gsm’s, high definition/blu-ray/3d apparatuur, draadloze applicaties en dergelijke groeit de afvalberg gestaag. Dit wordt ook nog eens in de hand gewerkt door de producent die een ‘oud’ toestel na vijf jaar niet langer ondersteunt, door geen vervangende onderdelen meer voor dat type aan te bieden.
Het consumentisme heeft ons collectief krankzinnig gemaakt. Persoonlijke schulden, grote financiële problemen, privé faillissementen en verlies van eigendom komen hieruit voort. ‘Koop nu en betaal later.’, ‘maak je geen zorgen, je mag je kredietkaart gebruiken’ en ‘neem een tweede hypotheek op je huis’ zijn methodes waarmee ons koopgedrag wordt gestimuleerd.
Als sociaal verantwoordelijke consumenten, zouden we ons bewust moeten zijn waarvan een product gemaakt is, vanwaar het afkomstig is en of er kinderarbeid of absurd lage lonen aan te pas zijn gekomen. Het is echt onze verantwoordelijkheid om de waanzin van bedrijven te stoppen in hun zoektocht naar steeds lagere productiekosten, daarbij volkomen voorbij gaand aan het menselijk welzijn, de grondstoffen en het milieu.
Zolang we ons succes nog afmeten aan het materiële bezit komt er echter geen eind aan de stroom van afval, initiatieven zoals cradle-to-cradle ten spijt. Dus ook hier geldt dus dat de verandering begint met een andere houding van onszelf ten opzichte van consumptie. De consument heeft daarmee een grote, lang niet altijd goed onderkende macht: de consument bepaalt als het erop aankomt wat de industrie aanbiedt. Let er maar op hoeveel als duurzaam aangeprijsde producten er worden aangeboden, wat de inhoud hiervan ook mag zijn, want duurzaam verkoopt. Het is in elk geval een signaal dat er iets aan het veranderen is. De volgende stap moet zijn, dat de industrie auto’s, wasmachines, verwarmingsinstallaties enz. gaat aanbieden, die werkelijk het milieu niet belasten en die werken op energie die, anders dan fossiele brandstoffen, niet eindig is.
Bij die volgende stap hoort ook het stimuleren van lokale bedrijvigheid. Mensen functioneren het beste als ze met elkaar op een zinvolle manier kunnen samenwerken. In de film Economics of Happiness wordt dit getoond. Daarom zijn initiatieven, waarbij mensen met geld ondernemers financieren, die kunnen en willen bijdragen aan een succesvolle lokale of regionale economie zo belangrijk.
Crowdfunding staat in Nederland nog in de kinderschoenen, maar is sterk in opkomst. Bij die manier van fondsenwerven proberen mensen via internet particulieren te enthousiasmeren om geld in projecten te steken.
"Sinds 1 januari 2011 zijn meer dan tachtig Nederlandse projecten van start gegaan die zijn medegefinancierd door crowdfunding. In de eerste helft van 2011 is er ongeveer 750.000 euro verzameld via Nederlandse sites. Dat blijkt uit een rondgang van crowdfunding-onderzoekers langs de Nederlandse crowdsourcing-sites. Via buitenlandse sites is er door Nederlanders naar schatting nog een hetzelfde bedrag opgehaald.
Bij crowdfunding proberen mensen in een vastgestelde termijn het benodigde bedrag binnen te halen. De particulieren die doneren, krijgen daar in sommige gevallen geld voor terug. In andere gevallen gaat het om een gift.
De afgelopen maanden zijn verschillende internetplatforms gestart of verder gegroeid. Zo zijn er crowdfundingplatforms in de kunst, voor goede doelen, ZZP’ers en MKB ondernemers."
Bron: NOS
Ondernemers, die bij banken en investeerders stuiten op overspannen winstverwachtingen en het wantrouwen naar iets wat nog niet bekend is, kunnen met crowdfunding op weg worden geholpen. Een andere mogelijkheid bieden de in opkomst zijnde webplatforms die investeerders en ondernemers bij elkaar brengen. Het bijzondere van deze platforms is dat er wordt gezocht naar mensen met geld, die sociale winstgevendheid minstens zo belangrijk vinden als financiële winsten, zo niet belangrijker.
Deze investeerders zijn de financiers van ondernemers, die een vernieuwende impuls aan de economie kunnen geven op het gebied van energievoorziening, gezondheidszorg, natuurlijke medicijnen, huizenbouw, voeding en nog veel meer. Hierdoor krijgt ook een type ondernemer de kans om in het spoor van mensen zoals Semler en Bader een vernieuwing in het ondernemen door te voeren. Zo kunnen bedrijven ontstaan waarin mensen plezierig met elkaar samenwerken en naar hun werk en kwaliteiten worden beloond.
In het Chinees wordt crisis uitgedrukt met twee karakters, die gevaar en kans betekenen. Het gevaar van de crisis is in dit boek uitgebreid belicht. Het komt vooral vanuit het financiële stelsel en van degenen die dit voor hun eigen doeleinden exploiteren. Ik heb u veel bewijzen in handen gegeven dat dit geen complottheorie is, maar de naakte waarheid. Voor de kans die ons op een presenteerblad wordt aangeboden door de vele pioniers van een menselijke economie hoeven we ons alleen maar open te stellen.
(c) Ad Broere
Pvv-statenlid doet aangifte tegen Verdaas
Vanavond heeft PVV-statenlid Marjolein Faber aangifte gedaan bij het OM
inzake vermoedelijke oplichting en valsheid in geschriften tegen Co
Verdaas. De PVV eist verder dat Gelderland het salaris terugvordert dat
Verdaas als gedeputeerde verdiende.
http://www.hlne.nl/pvv-statenlid-doet-aangifte-tegen-verdaas/#respond
http://www.hlne.nl/pvv-statenlid-doet-aangifte-tegen-verdaas/#respond
De vedwenen EU Miljarden
Meer hormonen in sommige groenten dan in anti-conceptiepil
2012 WantToKnow -Bron: INS-net 2012
WECF heeft meetgegevens van pesticideresiduen in groenten en fruit uit de Nederlandse winkelschappen geanalyseerd en vond vele resten van hormoonverstorende bestrijdingsmiddelen. Deze chemische stoffen kunnen al in hele lage dosis de ontwikkeling en gezondheid van kinderen aantasten. WECF vond in 55% van de geteste aardbeien en in 90% van de appels uit Nederlandse supermarkten pesticideresiduen met hormoonverstorende werking, ondanks het feit dat Europa blootstelling aan zulke stoffen in voedsel sinds 2009 niet toelaat.
Naar aanleiding van Europees onderzoek door PAN-Europe, heeft WECF in Nederland een steekproef uitgevoerd naar residuen in groenten en fruit in de winkelschappen en vond vele verschillende pesticide residuen, waarvan grote aantallen hormoonverstorende bestrijdingsmiddelen. Hiervoor werden de analyseresultaten van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit onder de loep genomen. (Dit is de controlelijst van de Voedesel- en Warenautoriteit HIER (pdf))
Bijvoorbeeld in één monster Nederlandse aardbeien werd een cocktail van 9 verschillende pesticide residuen gevonden, waarvan 2 met hormoonverstorende werking. In totaal werden 9 verschillende hormoonverstorende residuen in 90 aardbeien monsters gevonden. De gemiddelde (cumulative) concentratie was 0,50 mg/kg. “De vervuiling met deze stoffen in groenten en fruit in Nederlandse winkels ligt op een vergelijkbaar niveau als in andere Europese landen, zoals blijkt uit het onderzoek van PAN-Europe. Soms zelfs hoger zoals in sla”aldus Hans Muilerman van Pan-Europe. “Een half pondje sla uit de Nederlandse winkels bevat gemiddeld meer stoffen met hormonale werking dan de anticonceptiepil”.
De totale hoeveelheid hormoonverstorende stoffen per product overschrijdt bovendien dikwijls de EU-norm voor baby- en peutervoeding[v] (0,01 mg/kg). Bijvoorbeeld voor aardbeien, appel, sperzieboon wordt deze norm gemiddeld 50x overschreden, tot 136x in sla. Daarbij werden uitschieters gevonden tot 490 x de norm (propamocarb in sla). Bijna de helft van de onderzochte en in Nederland geteelde appels is vervuild met Captan – de hoogste gemeten waarde van 0,75 mg/kg is 75x de baby norm.
“Terwijl die norm wel wordt gehanteerd voor een potje babyvoeding, wordt er bij verse producten de hand mee gelicht. Dit is onacceptabel. Ouders moeten hun opgroeiende baby’s veilig een zelfgemaakte hap kunnen geven. En vooral voor zwangere vrouwen is het belangrijk dat ze groenten en fruit zonder hormoon verstorende stoffen consumeren – het gaat direct door de placenta naar het kind” concludeert Margriet Samwel van WECF.
In de biologische producten werden geen pesticidenresten aangetroffen. “Gelukkig waren ook een aantal conventionele producten met weinig of geen pesticideresiduen vervuild, zoals bloemkool, broccoli, champignons, Chinese kool, courgette, rode biet, rode kool, witte kool en uien – eet dus liever dit soort winterkost, dan sla en aardbeien voor het kerstmaal” zegt Marie Kranendonk van WECF.
WECF raadt zwangere en borstvoeding gevende vrouwen aan om zoveel mogelijk biologische producten te eten en die ook voor bereiding van baby- en kindervoeding te gebruiken. De Europese Unie heeft in 2009 besloten dat er in het geheel geen blootstelling mag zijn aan hormoonverstorende residuen van pesticiden in voedsel – waarom gebeurt er dan niets? WECF is zeer bezorgd en vraagt om wetgeving die deze hormoonverstorende pesticiden verbiedt.
Hormoonverstorende stoffen zijn bijzonder gevaarlijk voor het ongeboren kind en baby’s. Zelfs kleine doses kunnen de ontwikkeling onomkeerbaar in de war sturen. Volgens nieuwe inzichten van de wetenschap kan dit mogelijk leiden tot hersenschade, verminderde vruchtbaarheid en chronische ziekten bevorderen als diabetes, obesitas en borst –of prostaatkanker.
www.wecf.eu
2012 van A tot Z (video)
Op 18 november jongstleden sprak een professor uit Boulder in de Amerikaanse staat Colorado voor het eerst in het openbaar.
Er kwamen in totaal drie mensen kijken naar de presentatie ‘Zonnefysica 111: De fotonengordel en u’ die werd gegeven in de openbare bibliotheek van Boulder.
De professor heeft meer dan 30 jaar ervaring in de mediawereld en is de kleinzoon van Benjamin Graham, de mentor van miljardair Warren Buffett. Heeft u gehoord van de fotonengordel, de poolverschuiving, de precessie van de equinoxen, Niburu, zonnestormen, de Mayakalender of de bijbelse profetie? Onderstaande video neemt alle eventuele angst weg.
Er kwamen in totaal drie mensen kijken naar de presentatie ‘Zonnefysica 111: De fotonengordel en u’ die werd gegeven in de openbare bibliotheek van Boulder.
De professor heeft meer dan 30 jaar ervaring in de mediawereld en is de kleinzoon van Benjamin Graham, de mentor van miljardair Warren Buffett. Heeft u gehoord van de fotonengordel, de poolverschuiving, de precessie van de equinoxen, Niburu, zonnestormen, de Mayakalender of de bijbelse profetie? Onderstaande video neemt alle eventuele angst weg.
VS en Rusland pakken samen internetpiraterij aan
BRON Gepubliceerd:
Laatste update:
Laatste update:
23 december 2012 11:15
23 december 2012 11:14
23 december 2012 11:14
VS en Rusland pakken samen internetpiraterij aan
AMSTERDAM - De Verenigde Staten en Rusland hebben een overeenkomst gesloten om samen auteursrechtelijk materiaal te beschermen.
Foto: Thinkstock
Rusland heeft beloofd om piraterij van Amerikaanse auteursrechten
tegen te gaan door websites af te sluiten en meer geld te steken in
opsporing.Ook zal Rusland een wet opstellen waardoor internetproviders verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor auteursrechtenschending.
Egypte- geknoeid met het referendum
Oppositie Egypte zet strijd voort
CAIRO - De oppositie
tegen het bewind van de Egyptische president Mohamed Mursi heeft zondag
betoogd dat er is geknoeid met het referendum en de strijd voortzet. De
seculier ingestelde coalitie die zich Nationaal Reddingsfront noemt,
heeft in een verklaring gezegd dat het door eigen waarnemingen vaststaat
dat er met de uitslagen van het referendum over een nieuwe grondwet is
geknoeid.
„Maar het referendum is niet het einde van de weg, het is enkel een slag en wij blijven vechten voor het Egyptische volk”, aldus een woordvoerder van het front, Abdel Ghaffar Shokr. Afgelopen zaterdag en een week eerder konden Egyptenaren stemmen over een ontwerpgrondwet die Mursi heeft voorgelegd. Een grote meerderheid stemde voor het ontwerp volgens de voorlopige uitslagen.
BRON
„Maar het referendum is niet het einde van de weg, het is enkel een slag en wij blijven vechten voor het Egyptische volk”, aldus een woordvoerder van het front, Abdel Ghaffar Shokr. Afgelopen zaterdag en een week eerder konden Egyptenaren stemmen over een ontwerpgrondwet die Mursi heeft voorgelegd. Een grote meerderheid stemde voor het ontwerp volgens de voorlopige uitslagen.
BRON
GM crops promote superweeds, food insecurity and pesticides, say NGOs
Report finds genetically modified crops fail to increase yields let alone solve hunger, soil erosion and chemical-use issues
Genetic engineering has failed to increase the yield of any food crop but has vastly increased the use of chemicals and the growth of "superweeds", according to a report by 20 Indian, south-east Asian, African and Latin American food and conservation groups representing millions of people.
The so-called miracle crops, which were first sold in the US about 20 years ago and which are now grown in 29 countries on about 1.5bn hectares (3.7bn acres) of land, have been billed as potential solutions to food crises, climate change and soil erosion, but the assessment finds that they have not lived up to their promises.
The report claims that hunger has reached "epic proportions" since the technology was developed. Besides this, only two GM "traits" have been developed on any significant scale, despite investments of tens of billions of dollars, and benefits such as drought resistance and salt tolerance have yet to materialise on any scale.
Most worrisome, say the authors of the Global Citizens' Report on the State of GMOs, is the greatly increased use of synthetic chemicals, used to control pests despite biotech companies' justification that GM-engineered crops would reduce insecticide use.
In China, where insect-resistant Bt cotton is widely planted, populations of pests that previously posed only minor problems have increased 12-fold since 1997. A 2008 study in the International Journal of Biotechnology found that any benefits of planting Bt cotton have been eroded by the increasing use of pesticides needed to combat them.
Additionally, soya growers in Argentina and Brazil have been found to use twice as much herbicide on their GM as they do on conventional crops, and a survey by Navdanya International, in India, showed that pesticide use increased 13-fold since Bt cotton was introduced.
The report, which draws on empirical research and companies' own statements, also says weeds are now developing resistance to the GM firms' herbicides and pesticides that are designed to be used with their crops, and that this has led to growing infestations of "superweeds", especially in the US.
Ten common weeds have now developed resistance in at least 22 US states, with about 6m hectares (15m acres) of soya, cotton and corn now affected.
Consequently, farmers are being forced to use more herbicides to combat the resistant weeds, says the report. GM companies are paying farmers to use other, stronger, chemicals, they say. "The genetic engineering miracle is quite clearly faltering in farmers' fields," add the authors.
The companies have succeeded in marketing their crops to more than 15 million farmers, largely by heavy lobbying of governments, buying up local seed companies, and withdrawing conventional seeds from the market, the report claims. Monsanto, Dupont and Syngenta, the world's three largest GM companies, now control nearly 70% of global seed sales. This allows them to "own" and sell GM seeds through patents and intellectual property rights and to charge farmers extra, claims the report.
The study accuses Monsanto of gaining control of over 95% of the Indian cotton seed market and of massively pushing up prices. High levels of indebtedness among farmers is thought to be behind many of the 250,000 deaths by suicide of Indian farmers over the past 15 years.
The report, which is backed by Friends of the Earth International, the Center for Food Safety in the US, Confédération Paysanne, and the Gaia foundation among others, also questions the safety of GM crops, citing studies and reports which indicate that people and animals have experienced apparent allergic reactions.
But it suggests scientists are loath to question the safety aspects for fear of being attacked by establishment bodies, which often receive large grants from the companies who control the technology.
Monsanto disputes the report's findings: "In our view the safety and benefits of GM are well established.
Hundreds of millions of meals containing food from GM crops have been consumed and there has not been a single substantiated instance of illness or harm associated with GM crops."
It added: "Last year the National Research Council, of the US National Academy of Sciences, issued a report, The Impact of Genetically Engineered Crops on Farm Sustainability in the United States, which concludes that US farmers growing biotech crops 'are realising substantial economic and environmental benefits – such as lower production costs, fewer pest problems, reduced use of pesticides, and better yields – compared with conventional crops'."
David King, the former UK chief scientist who is now director of the Smith School of Enterprise and the Environment at Oxford University, has blamed food shortages in Africa partly on anti-GM campaigns in rich countries.
But, the report's authors claim, GM crops are adding to food insecurity because most are now being grown for biofuels, which take away land from local food production.
Vandana Shiva, director of the Indian organisation Navdanya International, which co-ordinated the report, said: "The GM model of farming undermines farmers trying to farm ecologically. Co-existence between GM and conventional crops is not possible because genetic pollution and contamination of conventional crops is impossible to control.
"Choice is being undermined as food systems are increasingly controlled by giant corporations and as chemical and genetic pollution spread. GM companies have put a noose round the neck of farmers. They are destroying alternatives in the pursuit of profit."
BRON
Genetic engineering has failed to increase the yield of any food crop but has vastly increased the use of chemicals and the growth of "superweeds", according to a report by 20 Indian, south-east Asian, African and Latin American food and conservation groups representing millions of people.
The so-called miracle crops, which were first sold in the US about 20 years ago and which are now grown in 29 countries on about 1.5bn hectares (3.7bn acres) of land, have been billed as potential solutions to food crises, climate change and soil erosion, but the assessment finds that they have not lived up to their promises.
The report claims that hunger has reached "epic proportions" since the technology was developed. Besides this, only two GM "traits" have been developed on any significant scale, despite investments of tens of billions of dollars, and benefits such as drought resistance and salt tolerance have yet to materialise on any scale.
Most worrisome, say the authors of the Global Citizens' Report on the State of GMOs, is the greatly increased use of synthetic chemicals, used to control pests despite biotech companies' justification that GM-engineered crops would reduce insecticide use.
In China, where insect-resistant Bt cotton is widely planted, populations of pests that previously posed only minor problems have increased 12-fold since 1997. A 2008 study in the International Journal of Biotechnology found that any benefits of planting Bt cotton have been eroded by the increasing use of pesticides needed to combat them.
Additionally, soya growers in Argentina and Brazil have been found to use twice as much herbicide on their GM as they do on conventional crops, and a survey by Navdanya International, in India, showed that pesticide use increased 13-fold since Bt cotton was introduced.
The report, which draws on empirical research and companies' own statements, also says weeds are now developing resistance to the GM firms' herbicides and pesticides that are designed to be used with their crops, and that this has led to growing infestations of "superweeds", especially in the US.
Ten common weeds have now developed resistance in at least 22 US states, with about 6m hectares (15m acres) of soya, cotton and corn now affected.
Consequently, farmers are being forced to use more herbicides to combat the resistant weeds, says the report. GM companies are paying farmers to use other, stronger, chemicals, they say. "The genetic engineering miracle is quite clearly faltering in farmers' fields," add the authors.
The companies have succeeded in marketing their crops to more than 15 million farmers, largely by heavy lobbying of governments, buying up local seed companies, and withdrawing conventional seeds from the market, the report claims. Monsanto, Dupont and Syngenta, the world's three largest GM companies, now control nearly 70% of global seed sales. This allows them to "own" and sell GM seeds through patents and intellectual property rights and to charge farmers extra, claims the report.
The study accuses Monsanto of gaining control of over 95% of the Indian cotton seed market and of massively pushing up prices. High levels of indebtedness among farmers is thought to be behind many of the 250,000 deaths by suicide of Indian farmers over the past 15 years.
The report, which is backed by Friends of the Earth International, the Center for Food Safety in the US, Confédération Paysanne, and the Gaia foundation among others, also questions the safety of GM crops, citing studies and reports which indicate that people and animals have experienced apparent allergic reactions.
But it suggests scientists are loath to question the safety aspects for fear of being attacked by establishment bodies, which often receive large grants from the companies who control the technology.
Monsanto disputes the report's findings: "In our view the safety and benefits of GM are well established.
Hundreds of millions of meals containing food from GM crops have been consumed and there has not been a single substantiated instance of illness or harm associated with GM crops."
It added: "Last year the National Research Council, of the US National Academy of Sciences, issued a report, The Impact of Genetically Engineered Crops on Farm Sustainability in the United States, which concludes that US farmers growing biotech crops 'are realising substantial economic and environmental benefits – such as lower production costs, fewer pest problems, reduced use of pesticides, and better yields – compared with conventional crops'."
David King, the former UK chief scientist who is now director of the Smith School of Enterprise and the Environment at Oxford University, has blamed food shortages in Africa partly on anti-GM campaigns in rich countries.
But, the report's authors claim, GM crops are adding to food insecurity because most are now being grown for biofuels, which take away land from local food production.
Vandana Shiva, director of the Indian organisation Navdanya International, which co-ordinated the report, said: "The GM model of farming undermines farmers trying to farm ecologically. Co-existence between GM and conventional crops is not possible because genetic pollution and contamination of conventional crops is impossible to control.
"Choice is being undermined as food systems are increasingly controlled by giant corporations and as chemical and genetic pollution spread. GM companies have put a noose round the neck of farmers. They are destroying alternatives in the pursuit of profit."
GM crops a failure in developing countries, says Friends of the Earth - video
BRON
Abonneren op:
Posts (Atom)