dinsdag 2 oktober 2012

Wakker dier en de plofkip

Wakker dier en de plofkip


De stichting “Wakker Dier” is gestart met een nationale campagne om een eind te maken aan de verkoop van vlees van deze plofkippen (kuikens waarvan de voeding voor 20% bestaat uit proteïne en die in 6 weken opgroeien tot een gewicht van minimaal 2,2 kg worden wel plofkippen genoemd).. Bekende A- merken en supermarkten wordt dringend – ook via radio en televisie – publiekelijk verzocht om de plofkip te vervangen door kippen met minimaal één ster van het Beter Leven Kenmerk van de Dierenbescherming. Het vlees van zulke kippen is weliswaar iets duurder, maar de kippen leiden een veel dierwaardiger leven met meer leefruimte en een natuurlijker groei.

De campagne heeft er inmiddels al toe geleid dat de brancheorganisatie van supermarkten heeft bekendgemaakt dat vanaf 2020 alleen nog maar vlees wordt verkocht van dieren die zijn behandeld volgens strenge normen op het gebied van milieu, antibioticagebruik en dierenwelzijn. Stichting Wakker Dier is overigens maar gematigd blij met dit besluit. Volgens hun is 2015 in plaats van 2020 een goed te realiseren streefdatum.

Laten wij als consumenten massaal achter de actie van Wakker Dier gaan staan en dat kunnen wij doen door niet klakkeloos het goedkoopste kippenvlees in onze winkelwagen te leggen. Voor iets meer geld kunnen we een stukje vlees kopen van kippen die een veel beter en dierwaardiger leven hebben geleid en dat op de koop toe ook nog eens lekkerder is.

http://plazilla.com/wat-is-een-plofkip-en-wat-kunnen-wij-als-consumenten-er-aan-doen
http://www.wakkerdier.nl/actueel/plofkip-campagne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten